Met ons werk sta je mooi met de mond vol tanden!

Wanneer een tand of kies is afgebroken is het plaatsen van een kroon een mogelijkheid om het gebit er weer fraai uit te doen zien. Een kroon is eigenlijk niets meer dan een kapje dat over een afgeslepen tand of kies past. Kronen zijn beschikbaar in vele soorten materialen, bijvoorbeeld metaal of porselein of een combinatie hiervan. Wij kunnen u goed voorlichten over de vele mogelijkheden van de kroon het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!

Ontbreken er één of meer tanden of kiezen? Dan is de brug wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. De brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en). Een brug kan – naast het verfraaien van uw gebit – ook nodig zijn om te voorkomen dat uw tanden scheef gaan staan.

Een kwalitatief goede kroon kan zeker vijf jaar meegaan. Het loont dus om te investeren in goed materiaal van uw kroon en brugwerk. Maar monden veranderen ongemerkt door de jaren. Kaken slinken bijvoorbeeld, of de kleur van uw gebit verandert en dan kan vervanging nodig zijn.

Helaas heeft ons mooie vak een zwarte kant gekregen, door de import vanuit het buitenland.

Eerder, in de jaren 80 en 90, heeft dat ook al gespeeld in de landen uit het voormalige "oostblok", maar tegenwoordig worden kronen- en bruggen massaal in lagelonen landen gemaakt, zoals China, Filipijnen en India. Uiteraard voor prijzen waar in Europa niet voor wordt gewerkt, maar ook niet met de kwaliteit die in West-Europa wordt gehanteerd.

Ga regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie. Dat is wel zo vertrouwd. Mocht er iets met uw gebit aan de hand zijn, dan stuurt hij uw naar ons toe om bijvb de kleur te bepalen die het beste bij uw gebit past.